Nieuws

aug 30, 2021

Bert, Thea en Mark kampioenen 29e editie Jeu de Boules Kampioenschappen


Afgelopen Zaterdag werd het 29e Jeu de Boules Toernooi om het Kampioenschap van Vorstenbosch gehouden. Tijdens deze kampioenschappen deden 52 teams mee. Uiteindelijk wisten Bert en Thea van Os met Mark de Kok zich tot winnende team te gooien in de grind bakken.finalisten_Andre Huberts_Bert van Os

Categorie: Vorstenbosch Jeu de Boules Kampioenschappen
Ingezonden door: M.Derks

Voor de poule wedstrijden waren 52 teams ingedeeld, die verdeeld werden over 13 poules. Elk team speelde drie poule wedstrijden in de voorronden. De beste 32 teams uit de voorronden gingen door naar het knock-out systeem. Voor de 2e Divisie mochten de volgende 16 teams spelen.

Winnaars 2e divisie_ Gijs Dortmans_Thijs v d Sanden_Gijs GeenenNa de poulewedstrijden werd om 13:15 uur de verdeling over de 1e en 2e divisie bekend gemaakt. Vanaf dit moment werd in het knock-out systeem de deelname per speelronde gehalveerd, aangezien alleen de winnaars doorgingen naar de volgende ronde. Vanaf de achtste finales voor de winnaarsronde werd gespeeld op de grindbanen, de kwartfinalisten van de 2e divisie mochten ook hun geluk beproeven op het grind. De finale in deze divisie werd uit eindelijk gespeeld door het team Gijs Dortmans, Thijs v d Sanden en Gijs Geenen, zij namen het op tegen Frans Kanters, Martin v Gemert en Thomas v Erp. Maar die moesten uit eindelijk de eerste plaats van de 2e divisie toch afgeven aan het Team van Frans Kanters.

Bij de finale van de 1e divisie werd het team van René Verstegen, Rob Kanters en Mike van Heeswijk tweede. Het team van Gijs Dortmans, Thijs v.d. Sanden en Gijs Geenen derde. De winnaars van het 29e toernooi om het kampioenschap van Vorstenbosch zijn Bert v Os, Thea v Os en Mark de Kok. Zij mochten gegoten beeldjes en boodschappenmanden in ontvangst nemen.

winnaars_jeugd_Syl Verstegen_Lube Kanters

Ook voor de jeugd van Vorstenbosch werd een toernooi georganiseerd. Zij streden deze zaterdag om de titel Vorstenbosch jeugd jeu des boules kampioenen. In deze 29 editie streden 10 kinderen in teams van twee personen voor de hoofdprijs. Uiteindelijk waren die in de finale ontmoeten. Beide teams gaven alles om de 1e prijs te winnen. Uiteindelijk wisten Syl Verstegen en Ruben Kanters hun tegenstanders Liv Aarts en Jouk Verstegen met 13 – 6 te verslaan. Dit jaar mogen Syl Verstegen en Ruben Kanters zich Vorstenbosch Jeugdkampioenen noemen.

Op 27 augustus 2022 organiseert het gilde Sint Antonius Abt te Vorstenbosch het 30e jeu-de-boules toernooi, zoals gebruikelijk op de laatste zaterdag van de bouwvakantie.

© Auteursrecht -2021