Home

 

Jul 8, 2024

Paul Heerkens Schutterskoning

Op donderdag avond 4 juli werd om 18:00 uur aangevangen met kruisboogschieten, met aansluitend BBQ voor alle leden, vrienden, partners en inwonende kinderen van het gilde.

Allereerst moesten de 11 deelnemers 15 pijlen schieten verdeeld over 3 kruisboog bomen

Slechts 2 personen konden alle schoten als voltreffers laten noteren bij het kruisboogschieten; dit waren Paul Heerkens en Henry van de Wetering.

 Er was door de barcommissie en enkele vrouwen goed gezorgd voor lekker stukken vlees en diverse salades. Het bakken van het vlees werd ook door de barcommissie verzorgd, zodat de mensen lekker konden buurten en de schutters hun wedstrijd konden doen.

 Helaas kon de jeugd niet op een houten vogel schieten, vanwege een kapot pers lucht geweer. Deze wedstrijd wordt op later tijdstip ingehaald.

 Aansluitend werd er doorgeschoten voor de Titel Schutterskoning bij het 2e onderdeel geweerschieten werd er ook 15 kogels op de schietbak gericht afgevuurd. Bij dit onderdeel wisten maar liefst 4 personen in totaal 15 treffers te noteren, Paul Heerkens, Henry van de wetering, Patricia Heerkens en Eric van den Heuvel.

De winnaar was nog niet meteen bekend, want Paul Heerkens en Henry van de Wetering waren na het kruisboogschieten (15 treffers ) en 2e onderdeel geweerschieten (15 treffers) degenen met het meest aantal punten in totaal 30 punten en daarmee was een afkamp ronde nodig.

 

Paul Heerkens was na 5 extra schoten uiteindelijk Schutterskoning.

 

Paul Heerkens werd na het schieten door Eric van den Heuvel met het schutterskoning schild opnieuw gehuldigd. Zijn vrouw Patricia Heerkens mocht een bos bloemen in ontvangst nemen.

 

Jul 1, 2024

Afgelopen zondag 30 juni werd wederom de jaarlijkse openluchtmis gehouden op ons gilde terrein. Onze nieuwe pastoor Rene Aarden ging ons samen met Kapelaan Willem Renders voor. Het koor Timeless verzorgde de muzikale invulling van de mis. De parochie bood na de eucharistieviering nog een koffie of thee aan in ons clubgebouw.

Openluchtmis 30 juni 2024 Gilde Vorstenbosch Gildebergske

 

Jul 1, 2024

Over iets meer dan één maand organiseren wij weer de Vorstenbosch Jeu de Boules kampioenschappen. Meld je nu aan voor het gezelligste evenement in de bouwvak. Voor meer informatie check onze Jeu des Boules pagina.

 

Jun 25, 2024

Aanstaande zondag organiseert de parochie uit Vorstenbosch weer de jaarlijkse openlucht mis. Net zoals voorgaande jaren heeft het gilde haar terrein weer beschikbaar gesteld en zullen wij de openluchtmis opluisteren. Om 11 uur begint de mis. Gildeleden graag om 10:40 u. verzamelen bij het clubgebouw. Wij zouden het ook erg op prijs stellen als enkele leden al om 10 uur aanwezig zijn om alles mee klaar te zetten.

 

Jun 24, 2024

Afgelopen weekend heeft ons gilde deelgenomen aan de Kring gildendag van Kring de Hoge Schuts. Dit jaar organiseerde het gilde van Rosmalen dit evenement. Met ruim 30 gildebroeders en zusters namen wij deel aan de optocht en de diverse wedstrijden. Het waren vooral de bazuinblazers die de show wisten te stelen door in alle senior wedstrijden te domineren. 

Gilde Vorstenbosch centrum Rosmalen -  Gildedag Hoge Schuts Rosmalen 2024

 

© Auteursrecht -2024