Home

jul 12, 2021

Afgelopen donderdag was het een bijzondere dag voor ons gilde. Na lange tijd was er eindelijk weer ruimte om grotere clubactiviteiten op te pakken. Omdat jaarlijks in deze periode schutterskoning schieten wordt gehouden was het vanzelfsprekend dat dit het eerste activiteit was na de strenge lock-down. Het schutterskoningschieten bestaat uit 2 onderdelen. Wie totaal de meeste punten haalt bij het geweerschieten en kruisboogschieten heeft gewonnen. Uiteindelijk was het Jan van Grunsven die het schutterskoningzilver mee naar huis mocht nemen. 

 

mei 31, 2021

Het corona virus lijkt zijn aftocht ingeluid te hebben. Dit wil niet zeggen dat er geen gevaar is voor een opleving van het corona virus. Maar voorlopig ziet dit er niet naar uit en is er gelukkig steeds meer mogelijk. Momenteel mogen onze leden weer bij elkaar komen op het terras. Alle sportactiviteiten zoals vermeld in de nieuwbrief van de vereniging mogen weer gedaan worden. 

 

 

mrt 23, 2020

DSC_5376

Vandaag hebben wij het droevige nieuws ontvangen dat Piet Timmers is overleden. 

Ondanks aanvankelijke verbetering kende Piet afgelopen weekend een terugval.
Vandaag werd duidelijk dat de situatie de verkeerde kant op ging.


Piet heeft zijn strijd gestreden, maar niet meer kunnen winnen.

 

 

jan 20, 2020

DSC_2050

Half januari heeft het Gilde St. Antonius Abt te Vorstenbosch haar jaarlijkse teerdag gehouden.

Op zaterdag 18 januari werd de teeravond gehouden in ’t Gildebergske.

Bij binnenkomst kregen alle leden en genodigden koffie of thee met een kleine chocolade bol erbij.

Na de officiële opening door hoofdman Johnnie was er de huldiging van Gerrit Somers voor zijn 60 jaar lidmaatschap.

Daarna kwam de kring onderscheiding van Maarten Hoefs, en Frans Vogels voor hun 40 jaar lidmaatschap.

Al laatste werd de ‘gildebroeder van het jaar’ bekend gemaakt. Dit jaar was de titel voor Jo vdBerg, Als fotograaf en archivaris van ons gilde houdt Jo de fotoboeken up to date. Er werd ook de foto’s van afgelopen jaren gepresenteerd op de beamer.

Na al de huldigingen werd de avond verder muzikaal opgeluisterd door een digitale jukebox en kon er gedanst worden.

De drankvoorziening met tussentijds enkele warme hapjes was wederom in handen van enkele bereidwillige gildenbroeders van het gilde uit Dinther.

Na middernacht  werd de tapkraan dichtgezet en gingen de laatste gildebroeders en –zusters huiswaarts.

 

jan 13, 2020

Teermis 2020

Afgelopen zondag 12 januari was er in het teken van deze traditionele teerdag een Heilige Mis in de Lambertuskerk te Vorstenbosch. Op een droge morgen ging de gildestoet in optocht van het clubhuis naar de kerk. Tijdens deze Heilige Mis werden de overleden leden herdacht.

Na afloop van de mis was er op ’t Gildebergske voor alle aanwezigen in de kerk samen met de leden een kopje koffie met lekkere snee cake erbij

A.s. zaterdag is de teeravond van het gilde in eigen clubhuis en worden de jubilaris 60 jaar lid Gerrit Somers in het zonnetje gezet.

 

© Auteursrecht -2021