Nieuws

Jul 8, 2024

Paul Heerkens Schutterskoning


Categorie: Schutterskoningschieten
Ingezonden door: M.Derks

Paul Heerkens Schutterskoning

Op donderdag avond 4 juli werd om 18:00 uur aangevangen met kruisboogschieten, met aansluitend BBQ voor alle leden, vrienden, partners en inwonende kinderen van het gilde.

Allereerst moesten de 11 deelnemers 15 pijlen schieten verdeeld over 3 kruisboog bomen

Slechts 2 personen konden alle schoten als voltreffers laten noteren bij het kruisboogschieten; dit waren Paul Heerkens en Henry van de Wetering.

 Er was door de barcommissie en enkele vrouwen goed gezorgd voor lekker stukken vlees en diverse salades. Het bakken van het vlees werd ook door de barcommissie verzorgd, zodat de mensen lekker konden buurten en de schutters hun wedstrijd konden doen.

 Helaas kon de jeugd niet op een houten vogel schieten, vanwege een kapot pers lucht geweer. Deze wedstrijd wordt op later tijdstip ingehaald.

 Aansluitend werd er doorgeschoten voor de Titel Schutterskoning bij het 2e onderdeel geweerschieten werd er ook 15 kogels op de schietbak gericht afgevuurd. Bij dit onderdeel wisten maar liefst 4 personen in totaal 15 treffers te noteren, Paul Heerkens, Henry van de wetering, Patricia Heerkens en Eric van den Heuvel.

De winnaar was nog niet meteen bekend, want Paul Heerkens en Henry van de Wetering waren na het kruisboogschieten (15 treffers ) en 2e onderdeel geweerschieten (15 treffers) degenen met het meest aantal punten in totaal 30 punten en daarmee was een afkamp ronde nodig.

 

Paul Heerkens was na 5 extra schoten uiteindelijk Schutterskoning.

 

Paul Heerkens werd na het schieten door Eric van den Heuvel met het schutterskoning schild opnieuw gehuldigd. Zijn vrouw Patricia Heerkens mocht een bos bloemen in ontvangst nemen.

© Auteursrecht -2024