Nieuws

jul 11, 2022

Paul Heerkens Schutterskoning


Categorie: Schutterskoningschieten
Ingezonden door: M.Derks

Schutterskoning Paul Heerkens en Prinses Nomi Heerkens

Afgelopen donderdag was weer het jaarlijkse schutterskoningschieten. Een titel die alleen weggelegd is voor de allerbeste schutter. Om 18:00 verzamelde 9 schutters bij de kruisbomen. Zij werden mochten in ieder op een van de 3 kruisboogbomen 15 pijlen schieten. Alleen Peter v.d. Broek wist ze alle 15 keer raak te schieten. 

Na het kruisboogschieten was er voor alle aanwezige de gelegenheid om de inwendige mens te versterken.  De barcommissie had een overheerlijke barbecue geregeld. Zij kregen hier dan ook een terecht applaus voor. 

Ondertussen werd er ook geschoten om de titel Gildeprins/prinses. Nadat de nieuwe gildeprins/prinsses bekend was werd het schutterskoningschieten hervat. Nu mochten de 9 deelnemers een voor een 15 schoten met het geweer lossen. De schutter die de minste keren raak geschoten had bij het kruisboogschieten mocht nu als eerste. Omdat Peter v.d. Broek 15 keer raak had geschoten mocht hij als allerlaatste. Uiteindelijk waren het hier Paul Heerkens en Harm v.d. Broek die ze alle 15 raak wisten te schieten. 

De winnaar was echter al meteen bekend. Paul Heerkens wist bij het kruisboogschieten 14 treffers te maken en kwam daarmee op 29 punten. Traditiegetrouw werd deze avond afgesloten met het huldigen van onze nieuwe schutterskoning Paul Heerkens. Zijn vrouw Patricia Heerkens kreeg van onze 2e hoofdman een mooie bosbloemen overhandigd. 

 

© Auteursrecht -2022