Nieuws

aug 27, 2022

Geslaagde Vorstenbosch Jeu des boules kampioenschappen


Ries Timmers_Nelis Dominicus

Afgelopen Zaterdag werd het 30e Jeu de Boules Toernooi om het Kampioenschap van Vorstenbosch gehouden. Tijdens deze kampioenschappen deden 58 teams mee. Uiteindelijk wisten  zich tot winnende team te gooien in de grind bakken.

Categorie: Vorstenbosch Jeu de Boules Kampioenschappen
Ingezonden door: M.Derks

Voor de poule wedstrijden waren 58 teams ingedeeld, die verdeeld werden over 16 poules. Elk team speelde drie poule wedstrijden in de voorronden. De beste 32 teams uit de voorronden gingen door naar het knock-out systeem. Voor de 2e Divisie mochten de overige 32 teams spelen. Tevens werd er voor de afvallers nog gezelligheidspoule geregeld van 8 teams

Na de poulewedstrijden werd om 13:15 uur de verdeling over de 1e  en 2e divisie bekend gemaakt. Vanaf dit moment werd in het knock-out systeem de deelname per speelronde gehalveerd, aangezien alleen de winnaars doorgingen naar de volgende ronde. Vanaf de achtste finales voor de winnaarsronde werd gespeeld op de grindbanen, de kwartfinalisten van de 2e divisie mochten ook hun geluk beproeven op het grind. De finale in deze divisie werd uiteindelijk gespeeld door het team Harrie Geenen, Willie Kanters en Theo van der Heijden. Zij namen het op tegen Harry van de Ven, Pim Broeren en Jos van den Boom. Maar die moesten uit eindelijk de eerste plaats van de 2e divisie toch afgeven aan het Team van Harrie Geenen.DSC_0121_Rene Verstegen_Rob Kanters_Mike van Heeswijk

Bij de finale van de 1e divisie werd het team van Roel Geenen, Arno van de Burgt en Marcel van der Zanden tweede. Het team van Mark van Kessel, Guus Geenen en Ruud Donkers werd derde. De winnaars van het 30e toernooi om het kampioenschap van Vorstenbosch zijn Rene Verstegen, Rob Kanters en Mike van Heeswijk. Zij mochten allemaal een boodschappenmand als prijs in ontvangst nemen.

Ook voor de jeugd van Vorstenbosch werd een toernooi georganiseerd. Zij streden deze zaterdag om de titel Vorstenbosch jeugd jeu des boules kampioenen. In deze 24 editie streden 15 kinderen in teams van twee personen voor de hoofdprijs. Uiteindelijk waren Tess van Heeswijk en Ise Dortmans die Ries Timmers en Nelis Dominicus in de finale ontmoeten. Beide teams gaven alles om de 1e prijs te winnen. Uiteindelijk wisten Ries en Nelis hun tegenstanders Tess en Ise te verslaan. Dit jaar mogen Ries Timmers en Nelis Dominicus zich Vorstenbosch Jeugdkampioenen noemen. De 2e prijs ging naar Tess van Heeswijk en Ise Dortmans. De derde plaats was voor Sil Verstegen, Teun Scholten en Tommie Dominicus.

Op 19 augustus 2023 organiseert het gilde sint Antonius Abt te Vorstenbosch het 31e jeu-de-boules toernooi, zoals gebruikelijk op de laatste zaterdag van de bouwvakantie.

© Auteursrecht -2022