Nieuws

Jul 17, 2023

Liam Heerkens Gildeprins en vader Paul Schutterskoning


Jeugdprins Liam Heerkens schutterskoning Paul Heerkens

Categorie: Overige
Ingezonden door: M.Derks

Op donderdag avond 13 juli werd om 18:00 uur aangevangen met kruisboogschieten, met aansluitend BBQ voor alle leden, partners en inwonende kinderen.

Allereerst moesten de 12 deelnemers 15 pijlen schieten verdeeld over 3 kruisboog bomen

Slechts 1 persoon kon allemaal als voltreffers laten noteren bij het kruisboogschieten: Paul Heerkens.

Er was door de barcommissie en enkele vrouwen goed gezorgd voor lekker stukken vlees en diverse salades. Het bakken van het vlees werd ook door de barcommissie verzorgd, zodat de mensen lekker konden buurten en de schutters hun wedstrijd konden doen.

Vanaf 19:45 uur mocht de jeugd na loting op een houten vogel schieten, met 11 personen werd deze strijd aangegaan. Na het 100e schot was Liam Heerkens de gelukkige die zich gildeprins mocht noemen.

Aansluitend werd er door geschoten voor de Titel Schutterskoning bij het 2e onderdeel geweerschieten werd er ook 15 kogels op de een schietbak gericht afgevuurd. Bij dit onderdeel wisten maar 2 personen in totaal 15 treffers te noteren, Paul Heerkens en Lambert van der Wijst.

De winnaar was meteen bekend, want Paul Heerkens was na het kruisboogschieten (15 treffers ) en 2e onderdeel geweerschieten (15 treffers) degene met het meest aantal punten in totaal 30 punten en daarmee was Paul Heerkens dus meteen Schutterskoning.

Liam Heerkens kreeg na het prinsschieten door hoofdman Eric van den Heuvel de wisseltrofee als jeugdprins en Paul Heerkens werd tot schutterskoning gehuldigd. Zijn vrouw Patricia Heerkens mocht een bos bloemen in ontvangst nemen.

© Auteursrecht -2024