Nieuws

Sep 20, 2016

Patricia Steenbakkers Schutterskoning Vorstenbosch


Categorie: Schutterskoningschieten
Ingezonden door: M.Derks

Dit jaar werd de opzet gewijzigd door de combinatie van Geweerschieten met Kruisboogsschieten te starten.

Op donderdag avond 15 september werd om 18:00 uur aangevangen, zodat voor de schemering de kruisboogwedstrijd klaar zou zijn. Allereerst moesten de 15 deelnemers 10 pijlen op een grote wip schieten, met aansluitend 5 pijlen op een kleinere wip. Van de 15 deelnemers wisten slechts 2 personen allemaal als voltreffers te noteren.

Aansluitend werd voor bij het geweerschieten een soortgelijk scenario uitgevoerd. 10 kogels werden op de eerste schietbak gericht en vervolgens 5 kogels op de 2e schietbak afgevuurd. Bij dit onderdeel wisten nagenoeg alle geoefende geweerschutters, 6 in totaal 15 treffers te noteren.

De winnaar was al snel bekend, want er was maar 1 persoon die bij beide onderdelen 15 treffers achter de naam wist te noteren.

Kortom Patricia Steenbakkers werd later op de avond door hoofdman Johnnie vd Heijden opnieuw tot schutterskoning gehuldigd. Een detail daarbij is dat Patricia vorige week zondagĀ  ook al federatiekampioen werd bij het geweerschieten, Daarnaast behaalde ze de 1e plaats voor het geweerschieten in klasse A bij competitie in HogeSchuts verband.

© Auteursrecht -2024