Nieuws

jul 12, 2021

Jan van Grunsven nieuwe schutterskoning


Afgelopen donderdag was het een bijzondere dag voor ons gilde. Na lange tijd was er eindelijk weer ruimte om grotere clubactiviteiten op te pakken. Omdat jaarlijks in deze periode schutterskoning schieten wordt gehouden was het vanzelfsprekend dat dit het eerste activiteit was na de strenge lock-down. Het schutterskoningschieten bestaat uit 2 onderdelen. Wie totaal de meeste punten haalt bij het geweerschieten en kruisboogschieten heeft gewonnen. Uiteindelijk was het Jan van Grunsven die het schutterskoningzilver mee naar huis mocht nemen. 

Categorie: Schutterskoningschieten
Ingezonden door: M.Derks

Het was niet vanzelfsprekend dat Jan dit zilver mee naar huis mocht nemen. Om 18:00 u. begonnen 12 ervaren schutters met kruisboog schieten. Zij moesten 15 pijlen schieten verdeeld over 3 schietbomen. Maar dat het niet makkelijk is bleek wel. Geen van de schutters heeft 15 keer raak geschoten. Wel wisten de schutters Jan van Grunsven en Marc Somers 14 keer het wipje van de boom te schieten. 

Bram Somers Gildeprins

Nadat het kruisboogschieten afgerond was werd de barbecue ontstoken. Onder het genot van een drankje kon er genoten worden van heerlijk eten. Dit alles werd goed verzorgt door de barcommissie en enkele vrouwen. 

Nadat de barbecue langzaam tot zijn einde liep was het tijd om ook voor de titel gildeprins te schieten. Hiervoor had Bert v.d. Wetering een houten vogel ontworpen die de 10 jeugd deelnemers naar beneden moesten schieten. De jeugdschutter die het laatste stukje hout naar beneden schiet mag zich gilde prins noemen. Uiteindelijk was het Bram Somers die het laatste stukje vogel naar beneden schoot. Bij de vorige editie 2 jaar geleden wist hij ook al deze titel binnen te halen. Bran had er ook al een beetje op gerekend dat hij ook deze keer ging winnen. Des al niet te min had hij vooraf gaand het het schieten de beker goed opgepoetst. Nu mag hij ook voor dit jaar zich gildeprins noemen en staat er een mooi glimmende wisseltrofee op zijn kamer.

r opgepakt. Het was tijd om aan de tweede helft van de wedstrijd te beginnen. Dit onderdeel bestaat uit geweerschieten. De gene die het minst aantal punten had gehaald mocht bij geweerschieten beginnen. In omgekeerde volgorde werd de lijst afgewerkt zodat de beste kruisboogschutter als laatste mocht geweerschieten. Ook hierbij moesten er 15 schoten gelost worden. Er waren uiteindelijk maar 2 schutters die dit voor elkaar kregen. De eerste was Bert van de Wetering en de tweede Jan van Grunsven. 

 

Terwijl de jeugd gretig zijn best deden om gildeprins te worden werd ook bij de volwassen het schutterskoningschieten wee

De schutter die opgeteld de meeste punten haalde mag zich dit jaar schutterskoning nomen. Hier was geen simpele optelsom voor nodig om te zien dat Jan zich tot schutterskoning had geschoten. Hij had totaal 29 keer raak geschoten.

Nadat alles in gereedheid was gebracht kon de Hoofdman Johnnie Bram huldigen als gildeprins en Jan van Grunsven als schutterskoning. De vrouw van Jan mocht een mooie bos bloemen in ontvangst nemen. 

Jan en Corry van Grunsven Schutterskoning

© Auteursrecht -2021