Nieuws

aug 21, 2023

Winnaars 31e editie Harrie van Dommelen, John van der Wijst en Hans Timmers


Hans Timmers_Harrie van Dommelen_John van der Wijst_winnaars jdb2023

Afgelopen Zaterdag werd het 31e Jeu de Boules Toernooi om het Kampioenschap van Vorstenbosch gehouden. Tijdens deze kampioenschappen deden 60 teams mee. Uiteindelijk wisten Harrie van Dommelen, John van der Wijst en Hans Timmers zich tot winnende team te gooien in de grind bakken.

 

Categorie: Volwassenen
Ingezonden door: M.Derks

Voor de poule wedstrijden waren de 60 teams ingedeeld, die verdeeld werden over 14 poules. Elk team speelde drie poule wedstrijden in de voorronden. De beste 32 teams uit de voorronden gingen door naar het knock-out systeem. Voor de 2e Divisie mochten de overige 28 teams spelen.

Na de poulewedstrijden werd om 13:30 uur de verdeling over de 1e  en 2e divisie bekend gemaakt. Vanaf dit moment werd in het knock-out systeem de deelname per speelronde gehalveerd, aangezien alleen de winnaars doorgingen naar de volgende ronde. Vanaf de achtste finales voor de winnaarsronde werd gespeeld op de grindbanen, de kwartfinalisten van de 2e divisie mochten ook hun geluk beproeven op het grind. De finale in deze divisie werd uit eindelijk gespeeld door het team Kitty Verstegen tegen team van Harrie Geenen. Uit eindelijk was de eerste plaats van de 2e divisie gewonnen door Harrie Geenen, Willie Kanters en Jan Dortmans.

Bij de finale van de 1e divisie werd het team van Ronnie Daandels, Pedro van de Ven en Ed van Bakel tweede. Het team van Ruud Donkers, Guus Geenen en Mark van Kessel derde.  De winnaars van het 31e toernooi om het kampioenschap van Vorstenbosch zijn Harrie van Dommelen, John van der Wijst en Hans Timmers. Bovenstaande teams mochten geldprijzen in ontvangst nemen.

Op 10 augustus 2024 organiseert het gilde sint Antonius Abt te Vorstenbosch het 32e jeu-de-boules toernooi, zoals gebruikelijk op de laatste zaterdag van de bouwvakantie.

© Auteursrecht -2023